О Нама

Наша фирма је мала по обиму производње и то јој је једина мана, а видећете да можда и није...напротив.Имамо дугогодишње професионално и веома позитивно искуство у преради воћа.Дуги низ година, још од 1985 године (радили и учили занат у елитним производно извозним фирмама) бавимо се прерадом воћа за домаће и инострано тржиште и квалитативним пријемом тј одабиром наших аутохтоних сорти.Потврдило се током ове три деценије колико радимо да је то од изузетне важности за финални производ, као што је ракија, као и начин рада, где се придржавамо свих позитивних искустава и знања наше традиције.

 

Нашу производњу карактерише ограничена количина, што говори да је основни карактер производа природност , а то значи да воћне ракије производимо искључиво од воћа. Наша мала радионица лоцирана је у Смедереву, како би била што ближе воћњацима Србије са аутохтоним сортама воћа (доста воћњака се налази на надморској висини измедју 500 и 850 м).Одлежавање и неговање ракије после дестилације/печења је један од главних приоритета процеса производње.

 

Паковању ракије се посвећује посебна пажња.Уметничка радионица је била неопходна за обраду стаклене, дрвене и амбалаже од инокса.Уметничким пескарењем (копање стакла) се осликавају мотиви, украси и разне друге апликације, као и наше национално писмо (из фонта никољско, мирослављево, писани краснописи).По поруџби пескаримо лого фирме и жељене натписе.Овим ручним радом у радионици надограђујемо вредност однеговане ракије и подижемо углед и достојанство овог српског производа.Овакве ракије у иностранству зову племенитим ракијама.

 

Поштујући све технолошке захтеве прераде воћа, као и неговања финалног производа, на тржиште се излази са најмање 3-4 године одлежавања. Код старијих ракија имамо искупажиране ракије по годинама 2006 и 2007.

Не продавати особама испод 18 година.

Copyright © 2022