ДЕСПОТОВА КРУНА

 

Ракија „Деспотова круна” произведена је од бираних плодова српских аутохтоних сорти шљива. Из њих се врши одстрањивање коштица, а дестилација ракије се обавља на српски традиционални начин у бакарном казану испод којег се ложи искључиво дрво. Хармоничног је мириса и укуса, са добро укомпонованим ароматичним материјама која настају у току сазревања у храстовим бурадима

ДУЊЕВАЧА ИЛИ РАКИЈА ОД ДУЊА

 

- Tо је једна од најређих и нај ароматичнијих природних ракија на свету.

- Печена по старом рецепту од Дуње сорте „Лесковчанка” или у народу позната као „Краљица Дуња”.

- Ова наша “краљица” је родила и брана подно Рудник планине на надморској висини од 600 m.

- Наша плантажа Дуња није третирана пестицидима нити вештачким ђубривом а нема ни потребе јер је полудивља воћка.

- Рецептура ове ретке ракије је развијана и усавршавана десет година а велико наслеђе наших предака нисмо кварили већ дограђивали.

- Ви који улазите у свет Дуња када будете пробали и дегустирали ову питому ракију, немојте је нагло гутати него је мљацкајте... пијуцкајте или сркућите за почетак, јер се она тако пије, онда долази до ужитка па њен желатин делује на најлепши могући начин. ретко која воћка има што она има. Зато је толико и прихваћена у народу и код познавалаца ракија.

- Највећа традиција у производњи ове ракије је на северу Србије /Војводина а најбољи квалитет саме воћке је централна Србија /Шумадија/ јужно-ободни део земље од Лесковца до Блаца.

- Обзиром да смо после дугогодишњих проба и стрпљивог рада дошли до врхунског квалитета ево сада смо се и одважили да вам је понудимо. то је ракија чијом ће снагом бити задовољан мушки део света, а укусом цео женски свет.

- Ово што сада пијете пробали су многи оцењивачи чија је професија дегустација висококвалитетних воћних ракија, као и велики број познавалаца добре капљице-обичних људи.

- Пробали су дегустатори из аустрије, немачке, енглеске, данске, чешке и русије. верујте да смо добили високе оцене и још веће похвале. објашњавали смо шта је то „дуња” и како изгледа. да ли знате шта су нам после свега рекли? да имамо нешто чега у свету нигде нема и да то што имамо представља веома велику националну вредност.

 

Били смо поносни.

РАКИЈА ОД ДИВЉЕ КРУШКЕ

 

... А можда и најпрефињенија ракија на свету па смо је због њеног отменог укуса и држања прозвали кнегиња палошка. Палошка је име које јој наш народ даде... пала крушка, палошка скраћено. Она се не бере него се чека да падне и она кад сазри то и ради.

- У нашем народу се зове палошка, такуша, мркаљуша...

- Она је шумско дрво огромног раста, дебелог стабла са кором као у храста и дубоког корена, а ситног плода.

- Расте у шумама, и на висинама, на шумском земљишту на огромним наслагама хумуса.

- Дубоки корен досеже до водених жила и вијуга између стена тако да је сам плод препун минерала који не постоје у воћкама које човек сади.

- Оно што је природа створила претварамо у префињену ракију и претстављамо вам на најбољи могући начин како је наш народ стотинама година радио.

- Хармонија и префињеност укуса коју нам ракија од дивље крушке пружа превазилази и наша знања и очекивања.

- Није претерано рећи да је осам зона укуса мало за ово раскошно богатство и трезор укуса које само природа може да створи.

- Чистоћа и здрав плод су последица тога што није у близини човек са његовом погубном активношћу.

- Наш народ од давнина скупља по шумовитим врлетима плод дивље крушке и традиционално је „пече само за себе, а не продаје”. Може да ти неко поклони ал` неће да прода. (тако је то кад нас уврежено)

- Ово дрво је генетски потенцијал које треба заштитити и сачувати.

- Дивља крушка јако мало даје ракије а оно што се произведе претставља најплеменитији производ нашег народа. дуго смо се припремали да ову врсту ракије уведемо на велика и славна врата на тржиште у земљи и ван ње.

- Род 2004/2005, јачина 39 вол., 0,5 лит., 0,7 лит., 0,75 лит.

Не продавати особама испод 18 година.

Copyright © 2022